DÉPOR ABANCA A

O Dépor ABANCA suma un bo punto en ABANCA-RIAZOR ante o poderoso Athletic Club

O Dépor ABANCA suma un novo punto (2-2) na Liga F 2024-25 ante un equipo como o Athletic Club, cun enorme traballo tanto individual como colectivo das Nosas.

O encontro comezou cunha gran intensidade do cadro vasco. Aos dous minutos, Inês tivo que empeñarse a fondo para sacar un balón complicadísimo sobre a liña. Un minuto despois, a porteira deportivista volveu sacar un balón moi próximo ao pau, esta vez proveniente dunha falta en tres cuartos de campo botada por Nerea Nevado.

A pesar da intensidade inicial do Athletic, As Nosas comezaron a plantar cara e Millene protagonizou un centro á área no 16 que complicou o despexe a Nanclares. No minuto 22, pola súa banda, Ainhoa probouse desde a frontal, pero o tiro saíulle centrado.

As de Irene Ferreras foron adquirindo boas sensacións en ataque e, proba diso, chegou o primeiro gol grazas a unha gran cabezada de Olaya Enrique a centro de Paula Gutiérrez para adiantar ao Dépor-ABANCA no minuto 27 de partido.

Após o gol, as branquiazuis sumaron bos minutos, incidindo na banda esquerda. Cando parecía que o segundo gol das Nosas estaba máis preto que o empate rival, chegou o descanso a ABANCA-RIAZOR.

Aos dous minutos do comezo do segundo tramo, unha poutada de falta directa de Zubieta, ante o que nada puido facer Inês, volveu pór as táboas no luminoso.

Nos minutos posteriores ao gol visitante, o partido comezou a adoptar unha dinámica de ida e volta. No 68, Ainhoa regalou un man a man a ADT, que sacou a porteira blanquirroja con dificultade. No 81, a propia Ainhoa protagonizou un slálom na área, que culminou cun disparo que repeleu Nanclares en última instancia. Dous minutos despois, a recompensa ao gran traballo do equipo deu os seus froitos e ADT culminou o seu segundo un contra un do encontro, pero esta vez ao fondo da rede para volver adiantar ao Dépor ABANCA.

Con todo, cando parecía que o encontro se decantaba ao lado das locais, un balón morto na área ao rexeite dun córner aproveitouno Valero para impor o 2 a 2 final.

Dépor ABANCA: Inês, Vera, Paula, Eva (ADT, min. 62), Millene (Hmírová, min. 90+2), Ainhoa, Olaya, Raquel, F. Lara, Lucía e Cris.

Athletic Club: A. Nanclares, Maddi, Landaluze, Nahikari, Azkona (Valero, min. 65), L. Baños, M. Zubieta, Nerea Nevado (Garazi, min. 85), S. Ortega (Zugasti, min. 65), Pinedo (Sanadri, min. 74) e Elexpuru.

Árbitra: Lorena del Mar Trujillano Gallardo, do comité andaluz, amoestou con cartolina amarela ás branquiazuis Paula e Inês e ás visitantes Sara Ortega e Maite Valero.

Goles: 1-0 Olaya (min. 27); 1-1 M. Zubieta (min. 47); 2-1 ADT (min. 83); 2-2 Valero (min. 90).

Incidencias: partido correspondente á cuarta xornada da Liga F disputado en ABANCA-RIAZOR fronte o Athletic Club e ante 1.913 asistentes.