O Dépor remonta para tomar vantaxe na Final de Campións (2-1)

O Deportivo impúxose ao CD Castellón no encontro de ida da Final de Campións de Primera Federación a pesar de desperdiciar un penalti con 0-0 e comezar perdendo antes do descanso. Os branquiazuis remontaron nunha boa segunda metade, grazas a dous goles en cinco minutos, para tomar vantaxe de cara ao encontro de volta, o vindeiro domingo en Castalia.

Imanol Idiakez, adestrador deportivista, realizou numerosos cambios debido ás baixas. Eric Puerto ocupou a portería e en defensa Dani Barcia xogou como central, desprazando a Pablo Martínez ao lateral esquerdo. Jaime supliu a Jose Ángel en mediocampo, onde tamén entrou Rubén López. En ataque, Davo supliu a Yeremay e Lucas xogou como '9' ante as ausencias obrigadas de Barbero e Alcaina.

O partido comezou con moitas imprecisións por parte de ambos os equipos. Non foi até o minuto 15 que se produciu unha acción clara en ataque. Foi unha veloz internada de Mella finiquitada cun derechazo que se perdeu á esquerda da portería castellonenca. No minuto 19, respondeu o equipo blanquinegro. Dani Barcia cruzouse nun durísimo disparo de Moyita desde a frontal da área. O mesmo xogador disparou desde a mesma posición, no minuto 24, pero moito máis frouxo, a mans de Eric Puerto.

No minuto 29, Crettaz derrubou a Mella, que gañara as costas á zaga visitante. O colexiado decretou penalti. Lanzou Lucas, pero Crettaz adiviñoulle a intención e detivo o lanzamento.

O CD Castellón atopouse, dous minutos despois, cunha acción de perigo, nun balón solto na área. De Miguel enganchou unha volea durísima que repeleu Eric Puerto. Paris Adot protagonizou unha chegada á liña de fondo, no minuto 35. O lateral navarro serviu atrás para Lucas, cuxo zurdazo rozou nun defensa para irse a córner.

Segundos máis tarde chegou o tanto do equipo rival. Corría o minuto 40 cando Douglas recibiu un balón na área de costas á portería e co control orientado e un xiro sobre si mesmo desfíxose de Dani Barcia, para bater a Eric Puerto.

Os branquiazuis deron un paso adiante na segunda metade, pero a primeira ocasión de perigo non chegou até o minuto 52, nun disparo de Paris Adot desde 25 metros no rexeite da zaga visitante a unha falta colgada á área. O esférico rozou un defensa e foise a saque de esquina moi preto do poste esquerdo.

Pese ao maior dominio coruñés, o CD Castellón puido ampliar a súa vantaxe no minuto 54, cando o ex deportivista Medunjanin, desde 30 metros e sen carrerilla, estrelou o esférico no pau esquerdo da portería branquiazul.

Pouco antes de cumprirse a hora de xogo, Davo rematou coa dereita tralo saque rápido dunha falta. O balón envelenouse ao rozar nun xogador castellonenco. Crettaz realizou unha áxil intervención para desviar unha pelota que se coaba na súa portería. Pouco despois, Mella arrancou desde campo propio para, despois dunha carreira de máis de 50 metros, estrelar o seu remate contra a saída do gardameta blanquinegro.

O tanto do empate chegou no minuto 69. Lucas manobrou na media lúa para desfacerse do seu marcador e sacou un zurdazo axustado ao pau dereito, imposible para Crettaz. Foi o seu decimotercer gol en Liga, o décimo cuarto da temporada e o número 56 en partidos oficiais co Dépor. Só seis minutos despois, Martínez resolveu un barullo na área despois de atoparse un balón solto á saída dun córner. Foi o cuarto tanto da temporada para o defensa francés.

Os branquiazuis tiveron varias posibilidades de ampliar a súa vantaxe. Como no minuto 83, nun contragolpe de Kevin, lanzado por Salva Sevilla, resolto cun duro dereitazo detido por Crettaz. Ou como en tempo engadido, cando Pablo Valcarce peiteou unha falta lateral e a pelota marchou rozando o pau dereito.

O vindeiro domingo, ás 21:00 horas en Castalia, disputarase o encontro de volta, no que se definirá o título de campión da categoría.

RC Deportivo: Eric Puerto, Paris Adot, Pablo Vázquez, Dani Barcia, Pablo Martínez (Iano Simão, min. 87), Diego Villares, Jaime, Rubén López (Salva Sevilla, min. 78), Davo (Pablo Valcarce, min. 78), Lucas (Kevin, min. 78) e Mella (Quintero, min. 90).

CD Castellón: Crettaz, Manu Sánchez (Raúl Sánchez, min. 66), Chirino, Alberto, Vertrouwd, Suero (Iosifov, min. 80), Óscar Gil, Moyita, Douglas (Veldwijk, min. 89), Medunjanin (Villahermosa, min. 80) e De Miguel.

Goles: 0-1 Douglas (min. 40); 1-1 Lucas (min. 69); 2-1 Pablo Martínez (min. 75).

Árbitro: Alexandre Alemán Pérez (c. canario). Cartón amarelo a De Miguel (min. 45+1) e Pablo Valcarce (min. 86).

Incidencias: partido de ida da Final de Campións de Primera Federación disputado no Estadio ABANCA-RIAZOR ante 16.176 espectadores.