O Burgos CF leva os 3 puntos de ABANCA-RIAZOR por dous erros branquiazuis nos últimos 6 minutos de partido

O Burgos CF levou os 3 puntos de ABANCA-RIAZOR (0-2) con 2 goles causados por 2 erros branquiazuis nos últimos 6 minutos de partido.

"Chegamos ao minuto 80 coa sensación de que nos puidemos levar o partido, un partido moi traballado e moi igualado, e con dous erros nosos leváronse o partido", declarou Imanol Idiakez na sala de prensa.

O Dépor introduciu dúas novidades no once inicial respecto á pasada fin de semana en Córdoba. Dani Barcia substituíu a Pablo Martínez no centro da zaga e Obrador situouse de carrilero zurdo, con Ximo Navarro no destro e Villares facendo parella de Jose Ángel no mediocentro. Mario Soriano foi o outro futbolista relegado ao banco.

Os branquiazuis chegan a esta cita ligueira con 4 puntos, situados na 19ª posición da táboa. E continuarán após esta xornada con eses 4 puntos.

Pola súa banda, o Burgos CF, que a pasada fin de semana tombou no Plantío (1-0) ao Real Zaragoza, presentábase en ABANCA-RIAZOR 5º con 10 puntos.

Saíu o Dépor con moito ritmo ao partido, embotellando por momentos aos burgaleses na súa área.

O primeiro disparo con perigo foi aos 6 minutos. Bouldini recibe de costas e cede de fronte a Jose Ángel que tenta colocar o balón. Cantero, ben colocado, detén con seguridade.

Avisou o conxunto castelán aos 12 minutos. Florian Miguel gáñalle a acción a Mella por banda dereita, aínda que puido haber falta sobre o canteirán que o colexiado non sinalou. O centro atrás do lateral burgalés remátao Álex rozando o poste esquerdo da meta de Helton.

Co partido equilibrado, de novo Álex rematou moi forte desde fóra da área nunha transición rápida. Helton enviou a saque de esquina. Corría o minuto 27.

Pasada a media hora, Edu Espiau cabecea lixeiramente alto.

O Dépor apenas atopou físgoas para pór en aprietos ao meta Cantero. Mella, após unha rápida carreira, xutou ao lateral da rede no minuto 39.

Sen máis sobresaltos nas dúas porterías ambos os equipos fóronse o vestiario.

A segunda parte empezou sen cambios nos onces e con máis chegadas. Aos 3 minutos, no 48, Yeremay nunha transición rápida burla ao seu par, centra ao segundo pau e Bouldini cabecea lixeiramente desviado.

Ximo Navarro no 58 se interna na área e o seu pase ao corazón da área remátao Bouldini fóra por moi pouco, obstaculizado por un defensor.

Catro minutos despois, Lucas recibe na frontal da área e tenta colocar o balón no recanto esquerdo de Canteiro. Marchóuselle fóra por moi pouco.

Noutra boa xogada trenzada polos homes de ataque deportivista Mella na área cede mal a Ximo Navarro con todo a favor para meter o balón ao dianteiro.

Imanol refresca o centro do campo coa entrada de Mfulu por Jose Ángel.

Yeremay no 71 dispara raso pero o seu balón, tocado por un defensa, vaise ao lateral da rede. O partido inclinouse para os branquiazuis.

Apertaba o Dépor sobre todo con Mella por banda dereita.

O Burgos CF tivo a súa ocasión a 10 minutos para o final. Curro cabeceou libre de marca na área lixeiramente alta.

O Dépor encarou a recta final con Mario Soriano e Cristian Herrera, que relevaron a Mella e Yeremay.

Parecía que estaba o partido para Os Nosos pero un erro de Petxarroman na entrega habilitou a Álex que, no minuto 89, bateu a Helton.

Do mesmo xeito que sucedeu en Córdoba, o mazazo noqueou ao Dépor nos minutos finais, tal e como recoñeceu Imanol Idiakez ante os medios de comunicación: "En casa sempre doe máis, sempre pésache máis decepcionar á túa xente. Reaccionamos mal ao gol deles. Quedaba tempo para poder conseguir o empate. Había máis xente lamentando a derrota que pensando en polo menos salvar un punto porque ao final todo pode valer. Forma parte da aprendizaxe tamén. Temos que ser moi fortes. Esta é unha categoría para mentalidades moi fortes, para xente que non se rende nunca, para equipos que se manteñen de pé sempre".

No último minuto do desconto, con todo decidido, o Burgos CF marcou o segundo desde o punto de penalti cunha pena máxima cometida por Dani Barcia ao propio Álex, protagonista do encontro.

Deportivo: Helton, Ximo Navarro, Pablo Vázquez, Dani Barcia, Obrador (Petxarroman, min. 71), Jose Ángel (Mfulu, min. 71), Villares, Mella (Mario Soriano, min. 81), Yeremay (Cristian Herrera, min. 81), Lucas e Bouldini (Barbero, min. 60)

Burgos CF: Cantero, Florian Miguel, Arroyo (Pipa, min. 74), Atienza (Borja Sánchez, min. 60), Dani Ojeda (Iván Morante, min. 60), Álex, Appin (R. Navarro, min. 81), Curro, Córdoba, Edu Espiau (Fer Niño, min. 74) e David López.

Árbitro: Sesma Espinosa, do comité Rioxano. Amoestou a Ximo Navarro (min. 67) e Florian Miguel (min. 85)

Goles: 0-1 Álex (min. 89) 0-2 Curro, de penalti (min. 95)

Incidencias: 22.593 espectadores en ABANCA-RIAZOR neste encontro correspondente á 6ª xornada en LaLiga Hypermotion.