O Dépor suma un punto ante o Málaga CF após "un bo partido de fútbol" con "situacións suficientes para conseguir algo máis"

O Dépor sumou un punto ante o Málaga CF (0-0) en ABANCA-RIAZOR na estrea da franxa horaria das 14:00 horas para Os Nosos despois de "un bo partido de fútbol entre dous equipos coa intención de atacar", tal e como declarou Imanol Idiakez na sala de prensa.

O conxunto deportivista sae deste choque correspondente á 8ª xornada con 8 puntos. "Un máis, sumar, porta a cero, con situacións suficientes para conseguir algo máis", resumiu o adestrador branquiazul, quen de todos os xeitos subliñou que "se acertásemos algunha que tivemos cambiaría o partido".

Pola súa banda, o Málaga CF, lonxe do seu estadio esta campaña, xa empatara o seu tres partidos: en Ferrol (2-2), Córdoba (0-0) e Granada (2-2).

Imanol Idiakez, que hoxe cumpría 50 partidos no Dépor, repetiu o once do Estadio Carlos Belmonte, coas novidades, iso si, do regreso á convocatoria de Escudero e Bouldini, ambos no banco.

O encontro comezou trepidante. Aos 6 minutos, despois dunha rápida transición, Izan estrela o balón na base do poste esquerdo da meta de Helton Leite. Na contra seguinte, conducida por Mella, Yeremay dispara na área en posición franca pero o seu disparo sácao un defensor malagueño.

Pouco despois, Barbero cabecea un centro lateral desde a banda esquerda que se marcha fóra por moi pouco.

Aos 11 minutos, Yeremay recorta cara a dentro partindo desde a súa posición natural en banda esquerda pero o seu disparo na frontal non colle a rosca suficiente e márchase alto.

Apertaba nesta fase do partido o Dépor, cun Málaga CF replegado case na súa área.

Dous minutos máis tarde, Barbero deixa de costas a portería a Lucas, que chegaba de fronte e que xutou lamiendo o pau dereito da portería de Herrero.

O conxunto malagueño tentaba pór en perigo a portería branquiazul, como cun remate de Larrubia que atallou Helton Leite.

Aarón Ochoa volveuno a tentar desde fóra da área pero o balón foise á dereita da meta rival.

Pasábao ben o público en ABANCA-RIAZOR con dous equipos moi verticais.

Mella, aos 21 minutos, obrigou a empregarse a fondo a Herrero nun chute desde moi lonxe. O rexeite do porteiro malaguista cae a Lucas que o volve a tentar raso pero algo escorado. A meta andaluz sacou de novo co pé.

Helton Leite tampouco se aburría. O brasileiro atrapou ben situado un remate de Larrubia.

Sucedíanse as ocasións. Barbero cabecea con malicia un saque de esquina pero detivo ben Herrero a pesar de que o balón lle botou antes.

Á media hora, e despois dunha xogada trenzada entre Yeremay e Obrador por banda esquerda, con taconazo incluído do canario, Barbero non logra rematar na área taponado no último instante polos centrais do Málaga CF.

A bancada pediu penalti, e o preparador deportivista tamén na sala de prensa, a Obrador despois de que este recibise ao segundo pau, internásese e caese na área no forcejeo co defensor do Málaga CF. O colexiado aragonés Muñiz Muñoz mandou seguir o xogo sen nin sequera consultar ao VAR.

Ambos os equipos tomáronse un respiro na recta final da primeira parte e non houbo máis ocasións destacadas.

A primeira oportunidade da segunda metade foi para o Málaga CF. Após unha perda de balón branquiazul en mediocampo, o equipo andaluz transita rápido e o balón acaba en Gabilondo, que, após regatear na área a Dani Barcia, dispara. O balón, após tocar nun defensor branquiazul, márchase lixeiramente alto.

A xogada polémica chegou no minuto 52. Helton saca en profundidade a Lucas após un saque de esquina. O coruñés se interna na área e cae derrubado cando se dispuña a centrar. O colexiado indica pena máxima aínda que logo rectifica a súa decisión coa consulta ao VAR.

"A pena é que hoxe en día non se pode celebrar case nada. Tes que conxelar as emocións e deixalas nunha bolsa. Alégrasche, posche triste... Isto do VAR hai xente que está moi a favor e a outros nos dá un pouco de pena que alguén que está arriba lévelle a contraria a alguén que estea aí abaixo vendo o que pasou", resumiu o adestrador deportivista.

Ao minuto 60, Ximo no segundo pau dispara lixeiramente desviado.

O partido transcorría pola mesma senda da primeira parte. Tanto o Dépor como o Málaga CF non perdían de vista as porterías contrarias.

Dioni relevou nos andaluces a Baturina ao arrincar a segunda parte, e "melloraron porque atoparon pases á última liña que el fixo bos. E as voltas ás veces custan cando te vas tan adiante. Nalgunhas nos custou algunha transición", explicou Imanol Idiakez.

Dende o banco refréscase ao equipo deportivista coa entrada de Cristian Herrera e Mario Soriano por Villares e Barbero.

Precisamente Mario probou desde moi lonxe. Sacou Herrero nunha gran parada. Corría o minuto 70.

Respondeu o Málaga CF cunha cabezada de Rahmani que non colleu portería.

Mella, aos 71 minutos, conduce unha contra en solitario cuxo remate salva de novo Herrero noutra gran intervención.

Helton Leite tivo que intervir e desviar a saque de esquina un remate moi colocado de Izan. Á contra, Yeremay, após combinar con Mella, centrou ás mans de Herrero cando varios compañeiros chegaban desde atrás.

Kevin Medina, nada máis saltar ao campo, encara a Ximo Navarro e o seu chute abaixo sácao Helton Leite ben colocado.

Lucas tívoa no minuto 80. Após driblar a dous contrarios nunha rápida contra deportivista, rematou raso lixeiramente desviado. "Adestrando de 10 mete 9", lamentouse ante os medios de comunicación o técnico branquiazul.

Os últimos minutos, co partido convertido nun ida a volta, non tiveron dono e o marcador xa non se movería.

Deportivo: Helton Leite, Ximo Navarro, Pablo Vázquez, Dani Barcia, Obrador, Mfulu (Jose Ángel, min. 80), Villares (Mario Soriano, min. 68), Mella (Bouldini, min. 90+3), Yeremay (Gauto, min. 90+3), Lucas e Barbero (Cristian Herrera, min. 67)

Málaga CF: A. Herrero, Gabilondo, Pastor, Baturina (Dioni, min. 46), D. Larrubia (Sangalli, min. 88), Manu N. Molina (Izan Merino, min. 46), Víctor, Luismi, Nelson Monte, Antoñito C. (Kevin Medina, min. 78) e Aarón Ochoa (Yanis Rahmani, min. 65)

Árbitro: Muñiz Muñoz, do comité aragonés. Amoestou a Aarón Ochoa (min. 54)

Incidencias: Partido correspondente á 8ª xornada en LaLiga Hypermotion disputado en ABANCA-RIAZOR ante 21.548 afeccionados