FABRIL

Un Fabril que non soubo "pechar o partido" deixou escapar 2 puntos de Abegondo ante a UP Langreo no desconto

Despois de dous partidos consecutivos lonxe da Cidade Deportiva e ante dous dos aspirantes ao título (Pontevedra CF e CD Numancia), o Fabril regresou esta tarde a Abegondo con empate (1-1) ante a UP Langreo en partido correspondente á 6ª xornada no grupo 1º de Segunda Federación.

Este marcador deixa ao filial con 7 puntos na zona media da clasificación.

O empate sumado deixa un sabor agridoce posto que o tanto asturiano chegou no minuto 93, de falta directa, e cando a UP Langreo estaba cun xogador menos por expulsión do seu central David Fernández no minuto 55.

"Cando perdes 2 puntos no último momento chegas ao vestiario f... O fútbol ten estas cousas e se se permite que o rival chegue á área pode pasar calquera cousa. Sabiámolo. E sabiamos cando metemos o gol que ía haber algunha situación porque o rival ía ter algún córner ou falta que lle ía a permitir igualar a inferioridade numérica", declarou Óscar Gilsanz na rolda de prensa pospartido.

A primeira parte foi moi equilibrada, con escasas opcións nas dúas porterías, tal e como resumiu o técnico asturiano Pablo Acebal na sala de prensa: "A primeira parte foi moi igualada. Non pasaron moitas cousas nun partido típico da categoría. Defendemos ben e faltounos quizais chegar un pouco máis á área rival".

Na segunda metade o encontro deu un xiro coa expulsión por dobre amarela de David Fernández. O central, que xa fora amoestado na primeira parte, derrubou a Kevin Sánchez case ao bordo da área nunha xogada de franco perigo.

Co paso dos minutos, e co campo cada vez máis pesado pola persistente choiva, o UP Langreo optou por retroceder liñas e o partido converteuse nun monólogo ofensivo fabrilista.

Primeiro Quique Teijo chega á raia de fondo pero o seu pase atrás acaba nas mans do gardameta Adrián Torre.

Pouco despois, Noé téntao desde fóra da área e o seu disparo despéxao o porteiro asturiano nunha bonita parada.

As chegadas fabrilistas era continuas polas dúas bandas até o minuto 77.

Kevin Sánchez, de novo polo ataque destro do Fabril pisa a liña de fondo, centra ao segundo pau e Alfaro, chegando desde atrás, cabecea á rede.

O partido entrou na recta final con todo a favor dos deportivistas, co dominio da pelota e cun rival aparentemente entregado.

Ata que chegou a xogada do partido. Kike Fernández perde un balón na zona de tres cuartos que provoca unha transición da UP Langreo xa á desesperada.

Aarón vese obrigado a facer falta a Vanderson na frontal da área e ve o seu segundo cartón amarelo.

Samu Pérez, que saltara ao céspede no minuto 66 en substitución de Guille Cueto, colocou o balón no recanto dereito da portería de Alberto.

O adestrador do Fabril explicou na sala de prensa que "nese momento do partido debemos estar atentos a que non haxa unha transición onde tendo nós o balón acaba nun ataque que houbo que cortar ao bordo a área. Produto seguramente da mocidade, da inexperiencia. Sempre que nos pasa isto teño a sensación de que noutro equipo non pasaría. E pasa igual".

Lamentouse Óscar Gilsanz por "non saber pechar o partido nese momento. Non pechamos o partido cando con balón tiñamos que mostrar esa superioridade numérica. Sabes que o rival vai á ter algunha situación, algún balón longo, algún córner, algunha falta lateral... non hai que permitir unha transición desde campo contrario e que en 50 metros transítese con velocidade. Ao final tivemos que facer unha falta no bordo da área".

Non houbo tempo para máis.

O vindeiro domingo 13 de outubro, a Fabril visita ao Marino de Luanco ás 17:00 horas.

Fabril: Alberto, Quique Teijo, Aarón Sánchez, Damián Canedo, Marotías, Jaime Garrido (Fabi, min. 65), Alfaro, Guerrero (Hugo Villaverde, min. 85), Noé (Kike Fernández, min. 85), Kevin Sánchez (Íker Vidal, min. 89) e Darío Germil (Nsongo Bil, min. 85).

UP Langreo: Adrián Torre, Sergio Ordóñez, David Fernández, Keko Hevia, Liam, Joselu Guerra, Juan López (Adri Rueda, min. 83), Guille Cueto (Samu Pérez, min. 66), Pablo Álvarez, Vanderson e Iván Breñé (Alain, min. 59)

Árbitro: Asier Villanueva Amorrortu, do comité vasco. Amoestou a Aarón (min. 16 e 90+3), David Fernández (min. 32 e min. 55), Juan López (min. 42), Guerrero (min. 71), Alfaro (min. 80), Pablo Álvarez (min. 87) e ao segundo adestrador do UP Langreo Carlos Menéndez (min. 90)

Gol: 1-0 Alfaro (min. 77); 1-1 Samu Pérez (min. 90+3)

Incidencias: Partido disputado na Cidade Deportiva de Abegondo con boa temperatura pero choiva case constante